Tuesday, August 2, 2011

cari benda tersembunyi


saje jer modal senda pagi di pagi ramadhan yg kedua :)

masa ni hari ahad on the way ke tesco puchong shopping groceries.
phew! ramai giler manusia la. rimas aku. setiap lorong penuh. nak tolak troli & stroller pun tak muat. bosanla gi tesco sini.
baik gi giant kinrara jela, tempat biasa. konon hubby ajak cari lauk fresh sebab kat giant tak fresh sangat kadang. tapi aku tengok tak banyak choice gak aritu. ikan2 pun tak menarik.
dapat ayam jer sekor.

last2 lauk pauk gi beli kat pasar segar puncak jalil. fresh dan murah!
yg lain2 tu bolela shopping kat tesco.

pasar malam gak best kalau nak shopping bahan mentah. macam2 jenis ikan ada ,macam2 jenis sayur ada. semua sayur fresh dari ladang . ikan pulak macam baru lepas tangkap.
tapi ikan2 kat pasar malam kinrara ni mahal sikitla compared to pasar malam andalas, klang kat rumah aku lama. mungkin sebab sini kawasan org kaya kot tu yg dia cas mahal.
eh tu bukan cakap pasal diri aku yer . kang ada yg cakap aku perasan kaya. aku ni golongan pertengahan jer :p
ni aku cakap pasal kawasan elite dekat club golf sana. rumah juta-juta.


eh macam aku pernah cakap jer pasal mende ni dulu.
macam deja vu gitu. (yela tu, padahal ko yg dah nyanyuk)



13 comments:

LiTtLe^m3 said...

jumpa benda tersembunyi.. afeef hehehehe... weyy puding roti tu sedap. adik aku membaham dulu smlm. dia kata, "cakap kat jiran lu puding roti dia sedap."

gee ryder said...

baiti,
yeke? hehe tq. aku lupa ko ngan adik ko. ingat ko sorang. sikit je pulak bagi.

LiTtLe^m3 said...

eh cukuplah kami mkn dua org. sorang dpt 2 cukuplah :)

Anonymous said...

baiti, adik cakap ngan kakak guna "lu" ?
fuh kemain lg adik ni hahaha

-ryder

Sue said...

haha apa dalam baju tu? bfeed lagi ke dia, gee? comellll.. hehe.. untung la pasar malam brg fresh. sini (kajang) ikan pasar malam taruk asid borik gamaknye... kat pasar segar mcm baru lepas tangkap, balik rumah terkulai layu di tasik madu, pastu isi mcm da benyekkk! mujur je ade kedai yg jual fresh.. hehe

p/s: wahh buatpuding roti ekk... bagi la resepi

sW33tdARLiNG said...

ada orang dalam baju, buat apa tewwww... hahahahahahahahaha

mrs.spicy said...

aqeel drive ke?huhu

Lady of Leisure said...

slalu lalu tesco puchong nak gi rumah.. tapi tak penah singgah.. ramai eh, agaknyaa sbb org beli brg nak puasa kot kan..

Lia said...

ada seseorang tersorok disebalik kain oren itu.. hehheee

Sz said...

sesak napas tak dak afeef tu? hehehe

LIP (^_^) said...

Ha..afeef buat pe tu?

maya amir said...

i baru nk teka mende tersembunyi tapi soklannye xde dlm entry..cuma kat tajuk..tp i nk jawab gak..afeef tido ke atau masih tgh nyonyot? hehe

aznitaz said...

rozi,
nita risau nak bf gaya cam tu. x lemas ke bby ekk?? selalu rs bby akan lemas hehehe
dulu selalu shopping brg basah kat pasar malam. time tu duk kelana jaya..pasar mlm tmn tun mmg best..giler lama pnya citer.
now beli kat giant n tesco jekk..